Al Rihla

Al Rihla
Novosti, April 21, 2022
Al Rihla

Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. u Kataru nije tako daleko, a signal za to je i predstavljanje nove službene lopte za turnir. Al Rihla je 14. uzastopna lopta koju je adidas kreirao za Svjetsko prvenstvo i dizajnirana je da podrži najveće brzine igre jer putuje brže u letu od bilo koje druge lopte za Svjetsko prvenstvo.


Službena lopta je kultni dio svakog Svjetskog prvenstva, ne samo u ikonografiji turnira, već i u cjelokupnoj priči. Za ovogodišnju izvedbu – prvu koja će se ikada održati zimi – dobivamo 'Al Rihla', loptu koja je dizajnirana iznutra prema van koristeći podatke rigoroznog testiranja u adidasovim laboratorijima, aerotunelima i na terenu, i dolazi umotan u podebljanu, živopisnu boju i grafiku postavljenu na bisernu pozadinu koja odražava sve veću brzinu igre.



Al Rihla se na arapskom prevodi kao "putovanje" i inspirirana je arhitekturom, kultnim brodovima i zastavom Katara. Lopta pruža najvišu razinu točnosti i pouzdanosti na terenu za igru, dijelom zbog svog novog oblika ploče i teksture površine. Ključne značajke njegove konstrukcije uključuju CTR-Core, inovativnu jezgru unutar lopte koja je podešena za poboljšanje točnosti i konzistentnosti, podržava brzu, preciznu igru s maksimalnim oblikom i zadržavanjem zraka, te SpeedShell, poliuretansku (PU) kožu lopte s mikro i makro teksture i novi oblik ploče od 20 dijelova, koji poboljšava aerodinamiku radi poboljšanja točnosti i stabilnost leta.



Predstavljanje će označiti početak Al Rihlinog putovanja u 10 gradova diljem svijeta u kojima adidas stvara niz inicijativa usmjerenih na poboljšanje pristupa i jednakosti u sportu među lokalnim zajednicama. Svaka aktivacija ima za cilj pomoći u poboljšanju pristupa i pravednosti onih u lokalnim nogometnim zajednicama na lokacijama uključujući Dubai, Tokio, Šangaj, Mexico City ili New York, između ostalih.



Al Rihla je prva lopta Svjetskog prvenstva u 92-godišnjoj povijesti turnira koja će izravno pridonijeti prikupljanju sredstava za dobro tvorne svrhe na živote diljem svijeta, pri čemu je 1% neto prodaje Al Rihle pridonio pokretu Common Goal.

Al Rihla lopte potražite u Footballmania trgovinama i web shopu OVDJE